اخبار بین المللی
شماره: 13089
1393/12/02 - 09:30
مصرف روغن ماهی می تواند عروق خونی آسیب دیده را ترمیم کند

خوردن روغن ماهی نه تنها می تواند سلامت قلب را حفظ کند بلکه می تواند به ترمیم سریع تر عروق خونی آسیب دیده نیز کمک کند و خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد.

به گزارش بنیان به نقل ازmedicalxpress،  به خوبی ثابت شده است که غذاهای غنی از اسید چرب امگا 3 می توانند الاستیسیتی عروق خونی را افزایش داده و فرد را در برابر بیماری های قلبی محافظت کنند. با این حال دلیل این اثرات مثبت به خوبی مشخص نشده است. این مطالعه دو  مارکر جدید بیماری های قلبی عروقی را برای پاسخ به سوالات موجود مورد استفاده قرار داده است. اولین آن ها سلول های پیش ساز اندوتلیالی بود که سلول های بنیادی هستند که در مغز استخوان ساخته می شوند و زمانی که عروق آسیب می بینند، پوشش عروق خونی را ترمیم می کنند. مطالعات قبلی حاکی از ارتباط شمار زیاد این سلول های با کاهش خطر بیماری های قلبی بوده است. طی یک دوره زمانی هشت هفته ای محققین مقادیر اندکی(سه گرم روزانه) از روغن ماهی را به گروه داوطلب که دارای سنین مختلف و خطر ملایم بیماری های قلبی عروقی بودند، استفاده کردند. در انتهای این دوره زمانی، تعداد سلول های پیش ساز اندوتلیالی در مقایسه با گروه کنترل 15درصد افزایش یافت. مارکر دوم ریزذره های اندوتلیالی بودند که وزیکول های کروی هستند که زمانی که پوشش عروق آسیب می بیند پوسته خود را از دست می دهند. تعداد زیاد این ریزذره ها حاکی از آسیب شدید عروق خونی است و با افزایش خطر بیماری های قلبی همراه است. در انتهای مطالعه،  درگروه مصرف کننده روغن ماهی در مقایسه با گروه کنترل تعداد این ریزذره های اندوتلیالی 20درصد کاهش یافت. مطالعات نشان داده است که روغن ماهی موجب آزادسازی اکسید نیتریک از پوشش دیواره عروق می شود که این امر موجب گشاد شدن عروق و افزایش جریان خون می شود. این مطالعه نشان می دهد که روغن ماهی می تواند به روش های دیگری نیز موجب بهبود شرایط قلبی ما شود که شامل کاهش آسیب های پوشش دیواره رعوق و افزایش تعداد سلول های ترمیم کننده پوشش عروق است.

پایان مطلب/

©2013 Royan Corporation. All Rights Reserved